На хиподрому у Бјељини, у суботу 13. маја, први пут ван граница Србије одржан је Крос РТС-а. На традиционалној спортској манифестацији која је покренута у Сремској Митровици 1991. године као Крос Радио Београда,  успешно су се представили и такмичари Атлетског клуба „Пожаревац“.

Тара Јаћимовић, Петра Максимовски, Марија Максић и Милица Марковски

На 500 метара убедљиву победу остварила је Тара Јаћимовић, на 800 метара злато је освојила Петра Максимовски, Јован Живановић је био други на 600 метара као и  Јанко Јецић који је такође освојио сребро на такмичарској  дестинацији 800 метара. Вељко Чобић је трећим местом  „оверио“ бронзу на 600 метара, а Милица Марковски и Марија Максић истрчале треће време на 400 метара – у складу са своји годиштима и разредима.

Део пожаревачког тима у Бијељини: Jaнкo Jeцић, Joвaн Живaнoвић, Вeљкo Чoбић, Пeтрa Maксимoвски, Maшa Рajић, Mилицa Maркoвски, Oгњeн Jaкoвљeвић, Maриja Maксић и Нaдa Стojкoвић

– Стицајем околности, у Бјељину нису могли да оду сви наши такмичари који су били планирани за овај велики скуп, а разлог је био чисто административне природе везане за пут у иностранство. Но, већ у среду 17. маја одржава се Међуокружно школско такмичење у Ћуприји где ће наступити велики број деце из нашег Клуба, а све су наде да неко од њих избори за пласман на Републичко школско такмичењекоје се у истом граду одвија 24.маја, сазнајемо од тренера Атлетског клуба „Пожаревац“  Милоша Илића.

Јован Живановић, Јанко Јецић и Вељко Чобић

– У Клубу нас посебно радује што су неки такмичари овог пролећа почели да тренирају и већ на првом надметању освојили медаље. То су Милица Марковски и Марија Максић, девојчице које похађају први, односно трећи разред основне школе, тренирају пар месеци и на великом такмичењу попут Кроса РТС-а оствариле значајан успех, каже тренер Атлетског клуба „Пожаревац“  Мирослав Јовановић.

За ову годину планирано је укупно шест кола Кроса РТС-а од чега три пролећна и три јесења. Тако је након Бјељине следеће коло 20.маја у Рековцу, а 27. у Зајечару. Тачни датуми јесењег дела нису прецизирани, а како незванично сазнајемо, једно коло би могло да се одржи у Пожаревцу.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content