2021-03-31T09:02:19+02:00 31. марта, 2021. 09:02 |

Акција „ Да се не заборави“

Војни синдикат Србије у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац и КПЗ „Забела“ Пожаревац,  у Дому црвеног крста Пожаревац, организовао је акцију добровољног давања крви под слоганом „Да се не заборави“.

 Председник Војног синдиката Србије Новица Антић, истакао је да се акција крви организује поводом 22 године од НАТО агресије на СРЈ и у знак сећања на све невино страдале и оне који су положили своје животе на бранику отаџбине.

-Војни синдикат Србије четири године уназад узима активно учешће у обележавању Дана сећања на НАТО агресију. У Крагујевцу смо 2019. године организовали централно обележавање са више Удружења грађана, Ветеранских удружења, као  и другим синдикатима. Од тада организујемо научне скупове, трибине, објављујемо радове на тему НАТО агресије заједно са факултетима из Србије и иностранства, рекао је Антић.

                                        Антић, Јанковић, Обрадовић и Марић

Секретару пожаревачког Црвеног крста Саши Обрадовићу уручена је овом приликом сребрна медаља Војног синдиката Србије за војничку част „Војвода Живојин Мишић“, а добровољни даваоци и даље се редовно, уз захвалност,  позивају на акције које се сваког понедељка одржавају у просторијама Црвеног крста. 

И.Р.