У Дому Црвеног крста у Пожаревцу организована је акција добровољног давања крви. У деветој заједничкој акцији две побратимљене месне заједнице,  „Ердоглија“ из Крагујевца и „Чачалица“ из Пожаревца прикупљене  су 62 јединице крви које ће бити коришћене за лечење болесника на Војномедицинској академији у Београду. Међу добровољним даваоцима крви у Дому Црвеног крста били су и припадници Војске Србије.

Рајко Стјеповић и Миле Рајић, председници Савета МЗ „Ердоглија“ из Крагујевца и „Чачалица“ из Пожаревца, указали су на дугодишњу добру сарадњу и најавили организовање десете заједничке акције добровољног давања крви. Захвалили су овом приликом свим добровољним даваоцима који су у претходних девет година дали крв.

                                                             „Ердоглија“ и „Чачалица“ прикупили 62 јединице крви

Бојан Илић, председник Скупштине Града Пожаревца захвалио се свим партнерима и даваоцима, посебно припадницима Војске Србије као и Црвеном крсту и ВМА и рекао да очекује да ће наредна акција добровољног давања крви бити организована у новим просторијама месне заједница „Чачалица“. Објекат у којој је била смештена Месна заједница „Чачалица“ недавно је изгорео.

Share.

Comments are closed.

Skip to content