Поводом масовног убиставa које се десило 3. маја у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду,  у Пожаревцу су одржана два састанка,  Актив директора школа  и седница Локалног савета родитеља.

Седница Локалног савета почела је минутом ћутања, одавањем почасти свим жртвама, као и недавно преминулом заменику градоначелника Славиши Алексићу. На састанку је анализирана тренутна ситуација и појашњено шта ће све бити предузето у циљу безбедности деце.

Наглашено је да се на територији Школске управе Пожаревац, а самим тим и на територији града Пожаревца, континуирано спроводе обуке и едукације за наставнике, ученике и родитеље које имају за циљ превенцију насиља, као и да је више пута успешно реализована међусекторска сарадња више министарства у превентивном деловању на сузбијању нежељених облика понашања. У току претходне године одржано је више семинара на тему безбедности и превенције у свим школама. Посебни програми су реализовани са саветима родитеља у свим школама.

Представница Полицијске управе је нагласила да ће бити пojaчaнo ангажовање полицијских службеника у свим школама. Реализоваће се обиласци и биће појачано присуство полицијских службеника нарочито у периоду доласка, за време школскиходмора и одласка из школе.

Прецизирани су наредни кораци које ће предузимати здравствене, просветне инстистуције, локална самоуправа и органи државне управе. Договорено је да се заједничким напорима у циљу безбедности деце морамо мора пружити подршка јачању  релације родитељ – ученици  – наставници – Полицијска управа –  локална самоуправа – Школска управа, изнето је на састанку.

У састанке су били укључени  градоначелник  Пожаревца Саша Павловић са сарадницима, представници Полицијске управе, члан Градског већа за ресор образовања др Горан Несторовић, руководилац Школске управе Пожаревац мр Велиша Јоксимовић и самостални саветник Министарства просвете Драшко Грујић, директори основних и средњих школа и вртића, председница Локалног савета Ана Будимировић Кићановић са замеником , псохолог, психијатар и представници Савета родитеља.

Share.

Comments are closed.

Skip to content