Центар за истраживање, транспарентност и одговорност, Црта, на Тргу ослобођења у Пожаревцу организује уличну акцију „Шта се ради у Скупштини“.

 Активисти Црте упућују заинтересоване на које начине могу контактирати са посланицима и како могу да упуте предлоге Скупштини. Грађани имају прилику да поставе питања посланицима која ће  им чланови Црте  проследити. Одговори на питања биће објављени на сајту Црте и Отвореног парламента.

Према речима Цртиних активиста грађани најчешће питају када ће бити  укинут „рад на црно“, хоће ли се поједноставити процедура за добијање инвалидске пензије, шта се дешава са народном иницијативом против експлоатације литијума и бора, када ће бити решено питање корупције у  државним инстутуцијама. Ту су и питања која се односе на инфлацију и рад здравствених установа. Поручили су  посланицима да више раде у интересу грађана који су их изабрали, да повећају пензије, уведу више повластица за треће дете…

Ова акција део је иницијативе „Отворени парламент“, кроз који Црта од 2012. године свакодневно прати рад Народне скупштине, прикупља и објављује податке и анализе о активностима народних посланика, раду и резултатима Народне скупштине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content