2018-04-15T13:07:32+02:00 15. априла, 2018. 13:07 |

Актуелно у Петровцу на Млави

У ОШ „БАТА БУЛИЋ“

По други пут „Сусрети учитеља“

Основна школа „Бата Булић“  у Петровцу на Млави поново је била домаћин учесницима семинара под називом „Зимски сусрети учитеља“. Према речима директора школе Ивана  Радосављевића, у раду пет радионица – учионицаов ога пута учествовало је око 150 учитеља, наставника, стручних сарадника… Иначе, Сусрети учитеља у организацији Савеза учитеља Србије ове године организују се у 25 градова, а један од њих је Петровац.

                 -Стручно усавршавање учитеља и наставника је један од стратешких циљева образовања, генерално и законска обавеза. Ове године у ОШ „Бата Булић“ у Петровцу планом  је предвиђено пет семинара на различите теме: мултифункционалност школе у сеоским срединама, како решити проблеме насиља у одређеним школама, транзиција ученика из четвртог у пети разред, како васпитавати децу, вредновање постигнућа у настави математике…Оно што је драгоцено на оваквим сусретима учитеља то је пре свега дружење и професионална размена знања и искустава радника у образовању, истиче Наташа Николић Гајић, председница Савеза учитеља Србије.

               Иначе, на овим сусретима у Петровцу, нове уџбенике и радне свеске школама је понудило седам издавачких кућа.


СА ПРВЕ СЕДНИЦЕ ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА

Меморијална трка „Драгутин Томашевић“ 25, маја

              Прва седница Организационог одбора  14. Меморијалне трка„Драгутин Томашевић“ одржана је у Петровцу прошле среде. Председавао је заменик председника Општине Горан Ристић који је у обраћању медијима истакао да ће се Трка одржати 25. маја и да ће у њој учестовати знатно већи број атлетичара него прошле године.

              -Овогодишње трке биће квалитетније и масовније него лане и настојаћемо да  их брендирамо у смислу атлетског спортског догађаја препознатљивог у Србији. У овом тренутку могу рећи да је за учешће пријављено 110 такмичара у сениорској конкуренцији, процене су да ће до 25. маја тај број  бити више него удвостручен, рачунамо на око 250 такмичара чиме ова трка постаје једна од тринајвеће уличне трке у Србији што је врло битно за промоцију спорта, наше Општине и овог краја. Због повећаног броја такмичара, пре свега у сениорској конкуренцији  (прошле године  60, а ове 250), са припремама смо кренули нешто раније, истакао је Ристић.

Организатори Трке  су Спортски савез Општине, Општина Петровац на Млави и Месна заједница Бистрица. Старт  је у Бистрици, родном месту Томашевића, а улична стаза дуга је  10.073 метра. Реч је о сениорској трци у мушкој и женској конкуренцији. За освојена прва три места предвиђене су медаље, дипломе и новчане награде.

       До сада су се у овој трци огледали најбољи српски дугопругаши и дугопругашице: Саша Столић, Горан Стојиљковић, Дарко Живановић, Елзан Бибић, Мирко Петровић, Марко Ранковић, Оливера Јефтић, Наталија Ћулафић и Теодора Симовић као и страни такмичари: Стенли Кипруто, Самуел Најбеи Киплима…