У петак двадесетог дана јула по 53. пут  отпочење манифестација са најдужом традицијом у општини Велико Градиште . Реч је о “Аласким вечерима“ чији је централни садржај, уз бројне културно-забавне програме такмичење у припремању рибље чорбе. Како је најављено, у пратећим сегментима учествоваће више од 800 уметника, стваралаца и забављача, док ће рибљу чорбу припремати око 120 мајстора.

Како сазнајемо од организатора, Градиштанци очекују најмање 3.000 посетилаца, а првог дана манифестације за љубитеље рибље чорбе обезбеђена је бесплатна дегустација. Обавештени смо да је бесплатна и школа вожње скутера на води за децу старости од 11 до 16 година на Сребрном језеру, а за љубитеље спортских активности на програму је турнир у одбојци на песку у градском парку.

               Програм манифестације

Овогодишња манифестација „Аласке вечери“ почиње у петак у 7,00 сати  када ће се на дунавском кеју одржати јуниорско такмичење у пецању за децу  под називом ”Златна рибица”, док ће у 11,00 часова подизањем заставе и званично бити отворена ова туристичко-спортска манифеставције. Истог дана је и  лов на шарана на теренима ”Терахум”. Ревијално кувања рибље чорбе је у 16,00 часова после чега се сви посетиоци имати прилику да се почасте овим специјалитетом, док је од 21,00 сат на летњој позорници предвиђен забавно музички програм на коме ће се изабрати Мис Сребрног језера уз наступ „Флеш бенда”.

Други дан „Аласких вечери“ у Великом Градишту почиње „Градиштанском бућком“ у 6,00 , у 11,00 је бесплатна школа вожње скутером, а у 15,00 часова креће централно такмичење у кувању рибле чорбе. Победници ће се знати у 20, 30, када ће се на Летњој сцени уручити награде најбољим масторима овог дунавског спецвијалитета, после чега следи музички програм, концерт Ане Кокић као и велики ватромет.

Организатори „Аласких вечери“ су Скупштина општине Велико Градиште, Туристичка организација овог града на Дунаву као и Месна заједница Велико Градиште уз помоћ бројних пријатеља и спонзора. Имајући у виду да је до почетка “Аласких вечери 2018.” остало још мало времене, заинтересовани учесници надметања у риболову и кувању рибље чорбе још увек се могу  пријавити Туристичкој организацији Велико Градиште

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content