2021-06-07T00:03:12+02:00 6. јуна, 2021. 23:54 |

Алиментациони фонд, помоћ самохраним родитељима

Градски одбор Странке слободе и правде одржао је конференцију за новинаре на којој је било речи о еколошком плану ове странке  и иницијативи за оснивање Алиментационог фонда. План за еко спас Србије предвиђа  мере за решавање проблема  у самом граду, али уз укључивање Републике када је реч о важним питањима као што су постројење за пречишћавање отпадних вода или регионалних центара за управљање отпадом.

-Ми наш план нудимо и представницима власти. Ово више није политичко питање него је питање живота и здравља свих наших суграђана, поручио је Владан Милосављевић, председник градског одбора Странке слободе и правде у Пожаревцу.

План, између осталог, предвиђа укидања ложишта на мазут и прелазак на гас, замену кућних ложишта, забрану изградње МХЕ на територији Републике Србије, улагање у обновљиве изворе енергије, повећање броја еколошких инспектора, изградњу система за пречишћавање вода, одузимање дозволе за рад компанији Рио Тинто, забарну непланске сече шума, израду регионалних центара за управљање отпадом, примену закона који забрањује продају ГМО производа…

Друга тема конференције била је иницијатива за оснивање Алиментационог фонда. Потпредседница Градског одбора ССП-а Јелена Богавац појаснила је да је Алиментациони фонд  ту да обезбеди финасијску сигурност деци и помоћ самохраним родитељима од момента покретања бракоразводне парнице до момента исплаћивања алиментације.Она је додала да овакав фонд већ функционише у више европских држава.