2021-02-25T20:03:21+01:00 25. фебруара, 2021. 09:22 |

Аматерске глумачке свечаности: Нови кандидат за главну награду

Овогодишње Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“ које се због епидемиолошких околности емитују на youtube платформи Центра за културу Пожаревац, након синоћ приказаног комада „Све о женама” Аматерског позоришта „Мирко Таталовић Ћира“ Нова Пазова, добиле су још једног кандидата за главну награду.Жири у саставу Весна Станковић, глумица ЈДП Београд, Љиљана Дабић, директорка Галерије „Милена Павловић Барили“ као и Вера Зарић Митровић, директорка Народне библиотеке Пожаревац донео је одлуку да наградом за сликовито приказани лик дарују – две глумице. To су Ивана Гашић-Грбић и Дијана Влајинић  док је глумица вечери и добитник Миливојевог штапа Бојана Урошевић.

Вечерас од 20,00 часова такмичарски термин резервисан је за „Три сестре” („Tre sorelle“) у изведби „Театра 13“ из Блаца  ( https://youtu.be/YaIDHmzwo9M ).

Вреди истаћи да се све емитоване представе могу погледати до 3.марта, а посебно занимљиво је да су на каналу www.youtube.com/centarpozarevac љубитељима позоришта доступне кратке форме о настанку и трајању ове значајне српске театарске манифестације. О „Миливојевом штапу и шеширу“ говоре Драги Ивићдр Гордан БојковићАлександар ТадићПредраг ЛошићВалентино Ољача  и  Марија Дебељаковић Стефановић.

Влада Винкић