2020-11-13T11:18:23+01:00 13. новембра, 2020. 11:18 |

Аматерско позориште у Кучеву поново ради

После скоро двадесет година љубитељи позоришне уметности у граду на Пеку, поново имају прилику да уживају у представама на „даскама које живот значе“ у извођењу чланова свог Аматерског позоришта.


Иницијативу да се Кучеву врати аматерско позориште покренуо је Центар за културу, а како у овом граду нису заборављене позоришне представе у којима се уживало пре двадесетак година, иницијатива је наишла на велику подршку и  пре неколико дана она је и реализована. Одржана је, наиме, Оснивачка скупштина позоришта у чијем су раду учествовали љубитељи ове уметности вољни да одговоре изазовима које са собом носи позоришни аматеризам.

Директор Златан Забуковец је изразио спремност да Центар за културу Кучево и запослени у овој установи пруже сву техничку и другу помоћ у будућем раду новооснованог Аматерског позоришта.

Нови састанак у форми глумачке радионице одржан је прошлог петка, радионицу је водио глумац Богдан Богдановић, који већ неколико година успешно гради каријеру, не само у позоришту, већ и на филму и телевизији.