Амбасадорка Републике Румуније Силвија Давидоју и конзулка Ирина Елена Нита заједно са председником Општине Петровац Душком Нединићем посетили су рановачку Основну школу „Јован Шербановић“. Повод  је недавно завршен пројекат реконструкције фискултурне сале у ОШ „Јован Шербановић“ који је финансиран донаторским средствима Румунске агенције за међународну сарадњу RoAid – Romanian Agency for Internacional Development.

Амбасадорка је изразила спремност да помогне у проналажењу одговарајућих партнерских општина, са којима би Општина Петровац на Млави могла остварити пројектну сарадњу у области заштите животне средине, туризма и реаговања у ванредним ситуацијама.

Након конструктивног састанка, директорка школе Сања Стјепановић показала је гостима нову фискултурну салу, као и научни клуб, библиотеку, нов рачунарски кабинет, кабинет за природне науке…

Председник општине Душко Нединић захвалио је амбасадорки на досадашњој сарадњи и донацији, као и спремности да општини пружи подршку и у области прекограничне сарадње.

Share.

Comments are closed.

Skip to content