2019-10-30T08:22:22+01:00 30. октобра, 2019. 08:22 |

АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ: Пожаревљани сјајни домаћини

СРБИЈА – ЧЕШКА  16:0 (10:0)

По топлом и сунчаном дану, у недељу је на Градском стадиону у Пожаревцу одиграна  прва међународна утакмица у америчком фудбалу између Србије и Чешке.

Више од 1.000 гледалаца свом снагом је навијало за српску репрезентацију. Пре почетка сусрета уручене су захвалнице Српске асоцијације америчког фудбала за организацију сусрета. Захвалнице су добили: Бане Спасовић (градоначелник Пожаревца), Златан Костић (Спортски савез Града Пожаревца), Ненад Митић (СЦ Пожаревац), Ана Миљанић (члан, Градског већа), Срђан Милетић (одборник Скупштине Града), клуб КАФ „Пастуви“ (Пожаревац) и Иван Јовић и Небојша Карталија (КАФ „Пастуви“, Пожаревац).

      Амбијент на Градском стадиону је деловао импресивно, утакмицу су пратили и чешки навијачи, а на јарболима су се вијориле заставе Чешке и Србије. Утакмица је играна у оквиру шампионата Европе, који се од ове године игра у новом формату. Српска репрезентација је снажном игром одбране разорила сву тактичку концепцију гостију и забележила убедљиву победу од 16:0.

       Стефан Ђурић је остварио тачдаун после додавања лопте од стране квотербека Давида Ханомила – Лукића. Потом је шутирао за три поена након  две промене поседа и погодио Жељка Стегњаја, све у првом полувремену.

       Робусни наш дефанзивац Горан Зец, пресекао је додавање гостију, три минута пре краја сусрета и претворио у тачдаун за сигурну победу Србије од 16:0.

      Следећу утакмице Србија игра у са Француском у Лилу. Победник из те утакмице прелази у другу фазу такмичења за шампионат Европе.

                                                     Текст и фото: Р. Сандић