2020-07-20T21:50:36+02:00 20. јула, 2020. 21:50 |

Ана Ђуровић

Oве школске године, у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, носилас титуле ученик генерације је Ана Ђуровић.  Ана је носилац дипломе Вук Караџић и посебних диплома из српског језика, математике, француског језика, историје, географије, биологије и ликовне културе.  Током школовања остварила је завидне резултате на свим нивоима такмичења. 

У 5. разреду прва места освојила је на Општинском такмичењу из биологије и окружним такмичењима из српског језика и математике. 

У 6. разреду трећепласирана је била на окружним ниовоима из историје и биологије, док је на Окружном такмичењу из српског језика заузела 2. место.

Током 7. разреда, Ани је на Књижевној олимпијади (републички ниво) припало 1. место, на такмичењу из географија – Националној олимпијади (републички ниво) заузела је 2. место, док је на такмичењима из српског језика (републички ниво) и географије (окружни ниво) била трећепласирана.

У 8. разреду, учествовала је на такмичењу из географије – Националној олимпијади (учешће на окружном и пласман на републички ниво) освојивши 1. место.

Поред ових резултата, Ана је такође учествовала и у многим активностима школе, у пројекту „Караван 10 речи из француског језика“ и у пројекту „Семантис“, такође на француском језику. Истакла се и на ликовном конкурсу у пројекту „Социјална равноправност“. 

Ана Ђуровић се током школовања истицала и другим квалитетима, као што су одговорност, спремност за сваку сарадњу и преданост у раду. Она је такође и добра другарица, увек спремна да мотивише своје другове у одељењу и да пружи помоћ онома којима је то било неопходно. Истицала се примереним понашањем кроз читаво осмогодишње школовање.