2020-07-24T21:05:34+02:00 24. јула, 2020. 21:05 |

Ана Јовановић

Међу ђацима пожаревачке Основне школе „Доситеј Обрадовић“, у овој школској години је награду „Доситеј Обрадовић“ заслужила Ана Јовановић, ученица VIII/1 одељења. 

На основу постојећег правилника и јасно дефинисаних критеријума за одређивање похвале „Доситеј Обрадовић“, Ана је од првог до завршног разреда постигла одличан успех и примерно владање, истицала се у ваннаставним и другим друштвеним активностима, као и у пружању помоћи другим ученицима, развијању односа другарског поверења, отворености и искрености, тако да ужива поверење међу друговима, а током школовања је имала и коректан однос према свим радницима ове школе. 

Ана Јовановић је од првог до осмог разреда представљала школу на приредбама поводом Дана школе, Светог Саве, Вечери страних земаља, као и на фестивалским приредбама, фестивалима науке и карневалима. 

Освајала је и награде на разним спортским и другим такмичењима. Активно је певала у Хору школе и била део Оркестра. Учествовала је у разним пројектима и била члан Ђачке задруге. 

Ана је посвећено учествовала је у свим активностима које је њена школа организовала. Показала је свестраност, велику заинтересованост и таленат за различите области. Својим ангажовањем је допринела афирмацији школе. Исказала се у музичкој области, литерарном стваралаштву, рецитовању, ликовним активностима, спортским активностима, научним активностима и хуманитарном раду.