2020-07-29T18:51:17+02:00 29. јула, 2020. 18:51 |

Анђелa Јовановић

Наставничко веће Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу за ученика генерације школске 2019/20. године, прогласило је Анђелу Јовановић.

Ова ученица одељења 4/6, образовног профила техничар хортикултуре, заслужено је понела титулу најбољег ђака. У прилог томе говоре резултати које је постигла.

За техничара хортикултуре завршила са просечном оценом 5,00 и своје школовање ће даље наставити на Економском факултету.

Током школовања, Анђела је показивала бројна интересовања. Учествовала је на Ликовној колонији средњих стручних школа, где је остварила запажене резултате, потом, на  Домијади, такмичењу из модерног плеса, такмичењима из области историје, а на 24. Међународном сајму хортикултуре, које је 4. априла 2019. године одржано у Београду, у такмичењу ученика средњих школа у аранжирању стола, екипа коју су чиниле Анђела Јовановић и Марија Недељковић освојила је друго место.

Осим ангажовања у разним ваннаставним активностима, Анђела је била и члан Ученичког парламента, а оно што је набитније је да је одговорна, поштена, вредна, искрена и да је због тих својих особина била омиљена како међу друговима, тако и наставницима који су јој предавали.

Била ми је част, понос и привилегија да будем одељењски старешина овакве ученице, закључује Драгана Момировић.