2019-04-30T13:08:51+02:00 30. априла, 2019. 13:08 |

Ања Дашић

Ања Дашић је матуранткиња друштвено – језичког смера у Пожаревачкој гимназији. Током школовања истакла се изузетним школским успехом, креативношћу и  друштвеним активизмом.  Учествовала је на такмичењима из српског и  енглеског језика и географије. Бави се писањем, па су јој радови  објављени  у Школском часопису ,,Развитак”. Током школовања у Пожаревачкој гимназији била је полазник Истраживачке станице Петница на семинару геологије.

У школи је посебно била упечатљива њена активност на јавном часу који је повезао психологију и енглески језик у представљању Теорије вишеструке интелигенције Хауарда Гарднера. За припрему овог часа успоставила је директни контакт са овим великим научником.

         „Aњa je oсoбa ширoких интeрeсoвaњa. Њeнa питaњa вeзaнa зa прoблeмe хумaнистичких нaукa пoгaђaу дирeктнo у срж прoблeмa. Прeцизнo и oпрeзнo зaкључуje, имa изгрaђeнe дeмoкрaтскe и хумaнистичкe вредности“.

                                                                                                 Милош Јеремић, професор филозофије

Трећи разред школовања провела је у Америци на програму међународне размене ФЛЕКС. Сада је члан Алумни клуба ФЛЕКС-а кога чине кандидати који настављају сарадњу са Америчким саветом и након размене. Програм је ове године представила заинтересованим ученицима Пожаревачке гимназије.

За себе каже да је комуникативна, дружељубива, саркастична, опуштена, упорна, перфекциониста. „По природи сам друштвењак, волим изазове, волим беседништво и тим билдинг“.

Родитељи истичу да је карактерише:  истрајност, правдољубивост, храброст, упуштање у нове изазове.

         „Aња је ведра и увек насмејана девојка. Веома је отворена у комуникацији и јасно изражава своје ставове. Као Ањин професор енглеског језика могу рећи да je Ања посвећенa свом раду и у свакој својој замисли истраје до краја јер сваком новом изазову прилази са великом мотивацијом и ентузијазмом. Изузетно израженa жељa за новим сазнањимa, висок ниво самокритичности и зрелост. Kреативност и иницијатива долазe до изражаја у свему што Ања ради. Њена снага је у отворености ка новим могућностима, неустрашивости, одлучности и предузимљивости. Задовољство је радити са ученицом којa има јасне циљеве у животу и спремна је да се за то бори и вредно ради”.

                                                                      Данијела Стојановић, професор енглеског језика

Област њених интересовања су друштвене науке, социологија, историја и језици. Садржаји који је посебно привлаче су друштвене промене и ток друштвене свести уз међународну политику. Воли да учи сама. За себе каже: „Углавном вадим тезе, снимам себе како читам лекцију, па правим подсетничке картице за преслишавање“. Говори енглески језик и служи се немачким и француским. Школовање у  Пожаревачкој гимназији види као најбоље четири године свог живота.

Њене амбиције су да успешно заврши Факултет политичких наука у Београду   и да ради у амбасади или у неком иностраном конзулату.

           Живкица Ђорђевић, педагог 

Позивамо Вас да својим донацијама подржите реализацију пројекта „Изазов даровитости“. Учествујете у награђивању  ученике изузетних способности.  Донацију можете уплатити  на жиро рачун Фондације Пожаревачке гимназије:  180 -1371210037261-07 за пројект „Изазов даровитости“