2018-01-30T12:07:24+01:00 30. јануара, 2018. 12:07 |

Aнсамбл „Мозаик“ вечерас пред државним врхом у Београду

За 68 година постојања, Школа за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу потврдила је свој квалитет кроз успехе ученика и наставника на такмичењима, концертима и наступима, остварујући врхунске резултате не само на пољу образовања и васпитања, већ и у културној сфери града, округа, али и државе.

Један од најважнијих досадашњих наступа школског ансамбла „Мозаик“, као и хора „Одјек“ који ради при музичкој школи, одржан је 23. децембра на позив помоћнице министра Габријеле Грујић када је приређен концерт у Народној скупштини Републике Србије,говори за господин Зоран Марић, директор Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“. – Како је поменути наступ сјајно прихваћен и примећен, већ вечерас ће уследити наступ на донаторској вечери у хотелу Палас у Београду. Реч је о донаторској вечери за помоћ школама на Косову,  коју организује председник Републике Србије господин Александар Вучић. Нашу Школу ће пред државним врхом представљати ансамбл Мозаик, којим руководе професори Игор Сарајлић, Марија Обретковић и Младен Ничић.

Значајан наступ ускоро очекује и чланове хора „Одјек“ који води професор Илија Рајковић. Овај Хор Музичке школе представљаће град Пожаревац 10. фебруара у Охриду у чијем ће градском здању бити приређен целовечерњи концерт. Сам наступ саставни је део промоције Збирке хорских аранжмана песама балканских народа чији је аутор професор Рајковић.