2020-07-23T10:40:30+02:00 23. јула, 2020. 10:40 |

Апстрактне уметничке вредности

Љубитељи ликовне уметности главног града ових дана имају прилику да у оквиру прве самосталне изложбе погледају остварења Пожаревљанке Миње Пантић у простору „Passengers“ бара – самом срцу престонице.

Љубав ка уметности Миња је увидела још у детињству а таленат примећују њени наставници у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, посебно њен узор  и разредни старешина, сликар Павле Миладиновић који јој даје прва стручна усмерења. Током основног и средњег образовања Миња учествује на ликовним колонијама и групним изложбама у Пожаревцу, док стручно усавршавање наставља на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Након мастер студија из области архитектуре, свој рад усмерава на пројектовање и опремање луксузних ентеријера. Комбинујући архитектуру са сликарством, ствара апстрактна ликовна дела која имају уметничку вредност паралелно употпуњујући уређени простор.

Током 2019. године Миња Пантић излагала је на заједничкој изложби у Ивањици, престижном сајму савремене уметности у Бриселу, као и  галерији модерног сликарства у Мадриду. Њена прва самостална изложба која је крајем прошле недеље свечано отворена у „Passengers“ бару у Београду траје до средине августа.

В.Винкић