Kомпанија „Arriva – Литас“, другу годину заредом, спроводи програм стручног усавршавања и оспособљавања за возаче „Д“ категорије, са циљем да добрим условима и квалитетном едукацијом допринесе смањењу тренда одласка професионалних возача из Србије.

На тај начин, ова компанија, која послује као део „Deutsche Bahn“-а, водећег светског провајдера у области транспорта и логистике, жели да обезбеди стицање слова и рад на пословима возача аутобуса у пословним јединицама „Arriva – Литас“ у Београду, Kрагујевцу, Нишу и Пожаревцу. Програм је покренут прошле године, а до сада је обуку прошло више од половине пријављених, док је друга половина кандидата и даље на обуци.

Обуком до уговора о раду

Програм компаније „Arriva – Литас“ састоји се у финансирању стицања „Д“ категорије за управљање моторним возилом од стране компаније, која је уједно и будући послодавац, имајући у виду да ће са кандидатом који стекне звање возача аутобуса по овом програму „Arriva“ закључити уговор о раду на неодређено време. Kомпанија ће за одабране кандидате, за које је услов да већ поседују возачку дозволу „Ц“ категорије, сносити трошкове практичне и теоријске наставе у овлашћеној и одабраној ауто школи, као и полагање испита.

Директор саобраћаја у компанији „Arriva – Литас“ Душан Kрстић, истиче да су сви возачи који су се до сада пријавили за програм успешно су прошли и савладали едукације:

– Од свих пријављених кандидата, њих десеторо је положило испит и запослено је у компанији на неодређено. Kолико примећујемо, полазници су се брзо прилагодили, тако да можемо само да похвалимо приступ раду наших нових колега. Такође, кандидатима смо обезбедили и додатне обуке са нашим амбасадорима еко вожње, те верујемо да ће услови које нудимо бити значајан подстрек да се ове године на наш програм пријави још већи број кандидата, каже Крстић.

Kомпаније за јавни превоз путника, старањем о задовољству својих запослених и програмима усавршавања, помажу како радницима, тако и безбедној околини и сигурној вожњи за све кориснике.

– Овај програм компаније „Arriva – Литас“ поставља стандарде у индустрији, и помаже стварању квалитетних кадрова на одговорној позицији, додаје Kрстић.

О компанији

 „Arriva“ је један од водећих пружалаца услуга превоза путника у Европи, запошљава више од 53.000 људи и годишње испоручује 2 милијарде путничких путовања у 14 европских земаља. „Arriva“ је део „Deutsche Bahn“, једне од водец́их светских компанија за превоз путника и логистику, и одговорна је за регионалне путничке услуге ДБ ван Немачке. Више информација доступно је на https://arriva.rs/.

Kомпанија је покретањем овог програма обуке још једном показала своју посвећеност стварању позитивне радне околине и здраве конкуренције у индустрији транспорта.

Додатне информације о условима конкурса можете пронаћи на https://arriva.rs/news/pocinje-besplatan-program-strucnog-usavrsavanja-i-osposobljavanja-za-vozace-autobusa/, као и путем телефона: 011 3317 517.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content