Град Београд добио 25 нових аутобуса  

           Компанија Аrriva Litas, део Deutsche Bahn-a, глобалног лидера у области услуга транспорта и логистике, проширила је возни парк у Београду и увела у градски саобраћај 25 нових аутобуса са моторима најновије генерације – еуро VI. Нова возила представљена су на церемонији која је одржана у пословној јединици компаније Аrriva Litas у Београду, у присуству великог броја званица.

           Модерно опремљени аутобуси саобраћаће на линијама градског саобраћаја у Београду, а одликују их дизел мотори који омогућавају смањење емисије азотних оксида до 67 одсто у поређењу са ЕУРО V мотором, уједно доприносећи контроли потрошње горива. На тај начин, осим сигурног и удобног превоза путника, јавни градски превоз у престоници добиће и на одрживости и економичности.

Аrriva послује у оквиру Deutsche Bahn групе, водећег светског провајдера услуга транспорта и логистике и  један је од највећих превозника у Европи, који годишње остварује 2,2 милијарде путовања. Послује у 14 земаља са 19.500 аутобуса, 1.123 возa и 21 трајектoм и запошљава око 60.000 људи. Аrriva је у Србији присутна од  2013. године, има 880 запослених  и 330 аутобуса, а годишње бележи 19,3 милиона пређених километара. Пружа услуге јавног превоза у Београду, Нишу, Крагујевцу и Браничевском округу, уз обављање међународног, међумесног, приградског, градског и ванлинијског превоза. У оквиру компаније послује и истоимена Tуристичка агенција са представништвима у Београду и Пожаревцу.

     Сва возила одликује рампа за инвалидска колица, чиме ће улазак особа са инвалидитетом бити знатно олакшан. Осим атрактивног екстеријера и ентеријера, аутобуси су опремљени савременим климатизованим системима и камерама чиме се повећава безбедност путника, док сваки улазак и излазак возач може да прати преко монитора на контролној табли.

      „Као компанија која је посвећена унапређењу квалитета превоза путника, константно радимо на задовољењу потреба свих корисника, са фокусом на безбедност, бригу о животној средини и примену нових технологија. Након што смо у саобраћај увели прво возило са еуро VI мотором произведено у Србији, настављамо са даљим унапређењем квалитета превоза са нових 25 возила које одликују мотори најновије генерације. У складу са глобалном Аrriva стратегијом „Путовање до зелене дестинације“, чији је циљ уштеда ресурса у 4 сегмента – вода, гориво, отпад и енергија, допуном возног парка у Србији дајемо и допринос у очувању околине и побољшању квалитета живота грађана“, истакао је Дејан Богуновић, генерални директор компаније Аrriva Litas, додајући да возни парк Аrrive има 20 одсто возила са еуро VI мотором.

         Нови савремено опремљени аутобуси су марке ТemsaAvenue LF 8, водећег турског произвођача, који је у Србији присутан од 2006. године, а које заступа Машинопромет и који је путем тендера понудио најбоље услове. Допуњени возни парк Компаније Аrriva омогућиће модернизацију процеса рада у јавном градском саобраћајном систему, пружајући сигуран, тачан превоз и високи квалитет услуга за све путнике.

Share.

Comments are closed.

Skip to content