2017-12-06T09:43:41+01:00 6. децембра, 2017. 09:43 |

Асфалт на улицама града али и селима

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове на асфалтирању у месним заједницама Пругово, Сопот и Булевар. У Пругову су асфалтиране улице Александра Ђурића и Милоша Савића у укупној дужини од 380 метара. Вредност изведених радова је 3,6 милиона динара.Председник Савета месне заједнице Пругово Драган Гајић задовољан је изведеним радовима и нада се да ће сe са инвестицијама наставити и у наредном периоду. Један од кључних проблема који тишти мештане овог села је водоснабдевање.

Овом приликом Спасовић је истакао да је градски буџет конципиран тако да предвиђа инвестирање како у градским, тако и у сеоским месним заједницама. Стратегијом водоснабдевања Града Пожаревца, за разлику од досадашњег плана, предвиђено је да више сеоских насеља има локално снабдевање под надзором ЈКП „Водовод и канализација“.

Након Пругова, градско руководство је обишло Месну заједницу Сопот, где је завршено асфалтирање Улице Ернеста Хемингвеја у дужини од 118 метара, а вредност инвестиције је 1.360.000 динара. У Месној заједници Булевар изводе се радови на рехабилитацији тротоара у Улици Боже Димитријевића, у дужини од 323 метра, ширине од 3 до 4,5 метара, а сама површина тротоара је преко хиљаду квадратних метара. Вредност инвестиције износи нешто преко 2,6 милиона динара.

-У наредне две, три године поклонићемо пажњу оним месним заједницама које су у претходном периоду биле запостављене, пре свега у погледу инвестирања у путну инфраструктуру. То значи да ћемо у рубним месним заједницама као што су Булевар, Сопот, Радна мала, Бурјан, Чачалица, Горња мала, наставити са развојем свих врста инфраструктура, почевши од канализационе мреже, преко топлификације, до саобраћајница, казао је Спасовић. Он је за наредну годину најавио завршетак радова на обилазници према Костолцу, која већ годинама стоји незавршена. Највероватније да ће трошкове око ових радова сносити Републичка дирекција за путеве, али ако се то не деси, Град је спреман да учествује са половином средстава.

                                                                                                                            Д.Динић