2018-03-12T14:04:28+01:00 12. марта, 2018. 12:29 |

Аутоседишта за 700 малишана

НАСТАВАК АКЦИЈЕ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

 

У пожаревачком Центру за културу подељено више од 60 седишта

 

Бојан Илић уручивао аутоседишта за бебе

Савет за безбедност саобраћаја и Град Пожаревац и ове године настављају са акцијом поделе аутоседишта за бебе.

У понедељак, 11. марта, у Центру за културу, седиштима за сигурнију вожњу деце обрадовано је више од 60 малишана и њихових родитеља. Свечаној додели присуствовали су председник Скупштине Бојан Илић, чланови Градског већа, као и представници Савета за безбедност саобраћаја.

 

 

Драган Станојевић испред Савета за                   безбедност уручивао аутоседишта

       Испред локалне самоуправе присутнима се најпре обратио председник Скупштине Бојан Илић, који је истакао да је прошле године Град у ове сврхе издвојио око 3 милиона динара, односно обезбезбедио је 700 аутоседишта за бебе. Исти износ, како је напоменуо опредељен је и за ову годину.

          Илић је апеловао на родитеље да седишта свакодневно користе у саобраћају, јер су на тај начин њихова деца током вожње безбедна.

 

Родитељи са малишанима у Центру за                             културу Пожаревац

  Драган Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја рекао је да на територији Града Пожаревца 70 посто најмлађих учесника у саобраћају учествује на небезбедан начин. То значи да се аутоседишта која су законом обавезна, не користе. Такође, Станоjeвић је поручио родитељима да децу током вожње не држе у наручју, већ да искључиво користе аутоседишта како би се избегле последице током различитих саобраћајних незгода. Осим безбедности деце, циљ Савета је да се породица и материјално помогне. Важно је само да се аутоседишта у сваком тренутку и на правилан начин користе.