Стотине балона на небу ПожаревцаОвогодишња „Балонијада“ је на Тргу ослобођења у Пожаревцу по традицији окупила више хиљада посетилаца, а растанак предшколаца од својих васпитача, за разлику од предходних, имала је мало другачију концепцију. Наиме, Предшколска установа „Љубица Вребалов“ овај пут се укључила у програм манифестације „Растимо уз плес – плес на трговима“ која окупља 17.200 деце из преко 70 установа из Србије, Црне Горе и Републике Српске која у исто време изводе плесне корегогарфије интернационалног карактера.

Програм је почео поздравом за све васпитаче који ове године испраћају предшколце.  Потом је директорка Предшколске установе „Љубица Врбалов“ Марија Бајић пожелела деци срећан полазак у школу следећим речима:

– Ми смо се трудили да у вас уткамо и оне праве животне вредности које ће вас одредити као људе – да кад порастете пре свега постанете добри људи, а онда и лекари, политичари, банкари, ватрогасци, фризери…  Ако смо у томе успели наша је радост бескрајна!

У складу са другарима из других градова
Рука у руци и ето плеса!
Стотине балона на небу Пожаревца
Три...два... један и пусти балоне да полете
Директорка Предшколске установе „Љубица Врбалов“ Марија Бајић
Растимо уз плес - плес на трговима
Спасовић   -   велико хвала васпитачима !
Ово је дан који ће се памтити
У складу са другарима из других градова

Предшколцима се обратио и градоначелник Бане Спасовић:

– Поносан на то што сам градоначелник у граду у коме живе одлични супер клинци! Хоћу да у своје, ваше и име ваших родитеља кажем једно велико хвала васпитачима без којих ви данас не би били спремни за одлазак у школске клупе!… Како сада видим, међу некима од вас се због растакна спрема нека суза, а ја као градоначелник изричито забрањујем да се плаче! Нећемо да плачемо –  већ да играмо а ви сви заједно растете уз плес!

Пошто је у небо пуштено на стотине балона, преко 500 малишана извело је једанаест кореографија, чијом припремом су координирале Снежана Грујовић, Милена Животић, Наташа Васић и Ана Штерјоска. Програм је завршен журком коју је својом песмом предводила Леонтина Вукомановић.

     Опширније у следећем броју листа “Реч народа” у уторак 6.јуна.

Текст: Влада Винкић

Фото: Владан Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content