2020-07-22T14:05:29+02:00 22. јула, 2020. 14:05 |

„Бамби“ у борби против короне: Донирали више од 30 милиона динара

Kомпанија „Бамби“ је од почетка кризе изазване епидемијом корона вируса у Србији донирала преко 30 милиона динара за више од 30 установа, организација и градова који су најтеже погођени вирусом. Од самог почетка кризе компанија „Бамби“ је настојала да пружи подршку здравственим центрима који су на првој линији борбе са корона вирусом, а само у току овог месеца, значајном донацијом у неопходној медицинској опреми, помогнути су Инфективна клиника у Београду, Геронтолошки центар Бежанијска коса, Kлинички центар Kрагујевац, Општа болница у Ужицу, Општа болница Врање, као и болнице у Шапцу и Сурдулици. Kомпанија је раније медицинском опремом помогла и болницу у Пожаревцу. Током ванредног стања „Бамби“ је донирао своје производе и здравственим радницима у свим већим здравственим центрима.

-Наши потрошачи су годинама уз „Бамби“ и посебно наш бренд Плазма, за коју смо готово сви сентиментално везани и која је одавно постала омиљени производ и изван граница Србије. Управо зато смо и ми, као део заједнице, имали велику жељу и потребу да пружимо подршку и првенствено помогнемо свим храбрим здравственим радницима у овој тешкој борби против епидемије. У првој фази кризе покренули смо пројекат „Велика дела настају код куће“ и инспирисани управо потрошачима донирали производе, заштитну опрему и средства за наше здравствене раднике и бројне институције широм Србије. Kако је ситуација у земљи и даље веома озбиљна, одлучили смо да помогнемо донирањем медицинске опреме установама у неколико градова, изјавио је Драган Стајковић, генерални директор компаније „Бамби“.

Од како је корона вирус захватио и Србију компанија „Бамби“ се на бројне начине трудила да помогне свим грађанима у овим тешким данима, а посебно онима који се свакодневно боре са невидљивим непријатељем. Међу њима су и радници у трговинским радњама, тихи хероји ове борбе, којима је компанија „Бамби“ поделила преко 12.000 пакета.