2018-02-17T12:21:43+01:00 17. фебруара, 2018. 12:21 |

Бања Ждрело у центру интересовања

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ НА САЈМУ ТУРИЗМА

На 40. Међународном сајму туризма у Београду који ће се одржати од 22. до 25. фебруара,своје потенцијале у области туризма, као и најпопуларније туристичке дестинације, промовисаће и Туристичка организација Oпштине Петровац на Млави. Наступ ће бити организован на штанду Туристичке организације Oпштине Петровац на Млави у хали 4 Београдског сајма.

Према речима директора Туристичке организације Петровац Стефана Јовановића и ове године очекује се да велики број посетилаца сајма обиђе штанд Туристичке организације Oпштине Петровац на Млави.

  – Реално је  да највише  интресовања буде за Бању Ждрело, пошто је то наша најатрактивнија дестинација, а охрабрујуће је да већ сада имамо потражњу за боравком  у сеоском туризму, пре свега у Ждрелу, Витовници и Бистрици. Добро је да смо у могућности да понудимо богатији садржај за љубитеље овог вида туризма, јер су задњих година у Општини Петровац изграђени нови објекти засмештај туриста. Такође, у понуди су обиласци наших манастира, Витовнице и манастира у Ждрелу. Обогаћен је  и програм планинарења Хомољем, истиче директор ТО Стефан Јовановић.

Посебна пажња биће посвећена бројним манифестацијама које се организују на територији Општине и за ову прилику урађен је нов пропагандни материјал који пружа потпуне информације о овим атрактивним догађајима, а већ крајем марта очекује се Сабор пчелара у Каменову и Сабор воденичара и помељара у Бистрици средином априла.