У недељу, 23. јула, Спортски центар Пожаревац је био домаћин осмог такмичења у 3×3 баскету под називом „Socerbet 3X3 tour“.

     Већ осми викенд за редом, Пожаревац окупља најбоље играче из читаве Србије у категорији до 23 године старости, који приказују своје умеће и таленат у овом атрактивном спорту, последњих година у великом успону.

     За турнир се пријавило 16 екипа, од којих су неке морале да прођу квалификације. Главни програм турнира започео је у 13 часова уз директан тв пренос на Арена спорт телевизији.

      У првом полуфиналу састале су се екипе „Векол“ и „Jiangyzngyuan“.  „Векол“ је био веома доминантан у овом дуелу и на крају славио резултатом 21:11.

      Пре испадања, екипа „Jiangyzngyuan“ је савладала „Слодекс 3X3“, „Сунцокрети 3X3“, и „Ненови пулени“, али у групи.

      „Ненови пулени“ су били једна од екипа у другом полуфиналу и њима се супроставила екипа „Банана 3X3“. „Банане“ су биле боље и славиле у овом сусрету резултатом 21:15.

      Захваљујући најбољим играма током читавог турнира, у финалу су се састали „Векол“ и „Банана 3X3“. Овај дуел донео је, очекивано, неизвесну утакмицу у којој су се екипе смењивале у вођству. За нијансу концентрисанији били су момци из екипе „Банана 3X3“ и славили резултатом 21:19. Победничку екипу чинили су Богдан Филиповић, Мирослав Мучибабић, Глигорије Томљановић и Никола Шашарога.

      Следећи турнири у пожаревачкој серији заказани су за суботу 29, и недељу, 30. јул, чиме се ова турнеја и завршава.

                                                                                                                                С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content