На Тргу ослобођења у Пожаревцу, у суботу, 12. јуна,  организован је шести професионални турнир у баскету под називом „3×3 Пожаревац“. Такмичило се у две категорије, јуниорској и сениорској. У конкуренцији сениора шампионску титулу освојили су баскеташи Уба, док су се у конкуренцији јуниора на победничком постољу нашли играчи Палкиса.

Убљани су у финалу савладали екипу Карабурме са 17:14, док је треће место припало Армагедону. Код јуниора, “Палкис” је савладао “Крупањ” са 12:9, а треће место заузела је екипа “Гимназијалке знају зашто”.

Турнир је званично отворио градоначелник Пожаревца Саша Павловић који је истакао да је ово највиши ниво турнира овог првенства у организацији Кошаркашког савеза Србије. Нагласио је да Пожаревац улаже у спорт кроз клубове и инфраструктуру, али и да подржава и организује разне манифестације као што је ова и додао:

– Радује нас да је оваква манифестација, која се прати на републичком, а могу рећи и на европском нивоу, дошла у Пожаревац  по шести пут. Гледаћемо да и наредне године будемо  добри домаћини као што смо то били и до сада.

Подсетимо да је турнир у Пожаревцу  од прошле године постао турнир А категорије у склопу Рода 3×3 првенства Србије.

Наградни фонд у категорији јуниора су новчана награда, која износи 100 посто од котизације, и робне награде. У категорији сениора, победници турнира су освојили 120.000 динара и слот за финале Србије, другопласирани је награђен са 30.000 динара и спортском опремом, а трећепласиранима је додељена спортска опрема.

Награде су нуручили градоначелник Пожаревца Саша Павловић, народна посланица Ана Миљанић, члан Градског већа Милан Јовић и испред Кошаркашког савеза Србије, менаџер турнира Дејан Ђокић.

И.Р.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content