ПОДСТИЦАЈИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У ОПШТИНИ ГОЛУБАЦ

Власници млечних крава из голубачког краја бесплатно су добили од државе 25 тона меркантилног кукуруза. Право на ову помоћ остварило је 19 сточара који се баве овом производњом и који продајом млека остварују премију за млеко. Такође, бесплатна средства за ове намене могла су да добију само регистрована газдинства. Иначе, републичка Влада је јавни позив за расподелу 26.000 тона кукуруза пољопривредницима Србије објавила почетком новембра прошле године са намером да помогне узгајивачима млачних крава у ситуацији поскупљења сточне хране. Највеће количине по једној млечној крави одређене су на 240 килограма.

Зaмeник прeдсeдникa oпштинe Гoлубaц Мaркo Стojaкoвић присуствoвao je испoруци кукурузa

       Предаји кукуруза из магацина Земљорадничке задруга Голубац присуствовали су заменик председника Општине Марко Стојаковић и кординатор групе за локални  економски развој Општинске управе Саша Богићевић. Трошкове превоза кукуруза из Панчева одакле је кукуруз преузет и допремљен у Голубац, сносила је Општина Голубац.

      Поред ове помоћи локална самоуправа је пољопривредницима, у складу са Програмом подршке пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2022. години одобрила подстицајна средстава-регрес за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање) квалитетних приплодних говеда. То право остварило је 31 регистровано пољопривредно газдинставо, субвенције су додељене за 138 квалитетних говеда.

Председник Општине Голубац др Небојша Мијовић уручује решења о субвеницији

      Поменимо и то да су пољопривредници општине Голубац имали прилику да конкуришу и за подстицајна, бесплатна и наменска средства у вредности до 50 одсто набавне цене пољопривредних прикључних машина и опреме. На конкурсу се пријавило  25 пољопривредних произвођача и сви су прошли. Из буџета је за ове намене било издвојено 2,2 милиона динара.

                                                                          Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content