2020-09-01T10:09:03+02:00 1. септембра, 2020. 10:07 |

Бесплатан школски прибор за све кучевачке прваке

У складу са мерама које се предузимају против ширења ковид епидемије, прва седница нове Општинске владе одржана је у Свечаној сали СО. На дневном реду било је близу 40 тачака. Одлуком о задужењима чланова и званично су подељени ресори у Већу: Милош Петровић је задужен за туризам, Данијел Јовановић за пољопривреду, Бојан Тадић за ванредне ситуације, Саша Булутић за спорт, Драган Милосављевић за здравство, Мирослав Булутић за саобраћај и инфраструктуру и Даријан Дрикић за рурални развој. За привреду као и за локални економски развој биће одговоран заменик председника Већа и Општине Ненад Микић. Такође је одлучено да на сталном раду у Општинској управи буду Милош Петровић и Данијел Дрикић.

Чланови Већа су се сагласили да се покрене поступак набавке школског прибора који би се бесплатно делио свим ђацима првацима на територији општине.

Веће се сложило и са нацртом одлуке о завршном рачуну Општине за 2019. годину као и са извештајем Одељења за буџет и финансије о извршењу буџета за период јануар – јун 2020. Оба ова документа проследиће Скупштини општине на коначно усвајање. Позитивно мишљење добио је и захтев Центра за социјални рад за измену и долуну одлуке о правима грађана из области социјалне заштите чија је суштина у томе да се свим ученицима средње школе на територији општине омогући бесплатан аутобуски превоз.

Расправљано је и о изменама и допунама плана детаљне регулације Индустријске зоне и о изради плана детаљне регулације Спортско-рекративног центра Кучево .

Удружење грађана „Роми Хомоља“, Удружење хранитеља „Топлина дома“ и Влашка странка „Мост“ упутили су захтеве за устапање пословних просторија у јавној својини на коришћење. Формирана је и комисија по захтеву ПУ „Лане“ са задатком да сагледа проблеме нa санацији објеката „Маслачак“ и „Сунце“. Чланови Већа упознати су и са стањем крова на згради ОШ „Вељко Дугошевић“ и асфалтирањем дела пута у Раденки.

На дневном реду било je и више захтева и молби грађана, месних заједница и спортских клубова за доделу новчане помоћи, наставак радова на појединим објектима, измену финансијских планова…