2020-07-26T18:46:38+02:00 26. јула, 2020. 18:46 |

Бесплатна школа новинарства

У Костолцу је почела реализација пројекта „Први кораци у новинарству“, који под покровитељством Градске општине Костолац реализује организација „Психолошки центар“. 

Школа је бесплатна и трајаће наредна три месеца. Први део пројекта реализован је у порти цркве Светог Максима Исповедника, са благословом старешине цркве, свештеника Дејана Лазарова. 

– Тајне новинарске професије млади полазници откриваће кроз савладавање основних облика новинарског изражавања, али и обраде тема, креативног писања, илустрација и маркетинга. Посебне радионице биће посвећене новинарству у електронским медијима, а полазници школе имаће прилику да се опробају и у конкретним новинарским задацима. Стечена знања и вештине моћи ће да промовишу у часопису чији ће садржај бити осмишљен према њиховим идејама, каже Оливера Хајровић, психолог и  руководилац Психолошког центра.  

Младе ће са новинарским позивом упознати професорке српског језика и књижевности Магдалена Реџовић, Гордана Славковић и Надежда Вулић, као и новинарка  и водитељка костолачког радија „Стил“ Сања Ристић. 

В. Винкић