Општина Мало Црниће, уз помоћ Министарства за бригу о породици и демографији, обезбедила је бесплатне уџбенике за све ђаке од 1. до 8. разреда.

Како наводи председник Општине Малиша Антонијевић, тако је одлучено како би се допринело превазилажењу међусобних разлика у материјалном статусу и дале исте могућности у напредовању, Општина Мало Црниће.

– Слушајући родитеље схватили смо колико би им значила помоћ у овом смислу, те смо у жељи да помогнемо да родитељство буде и финансијски лакше одлучили се за ову меру, додао је председник Антонијевић:

– У нашој општини су потребе родитеља и деце на првом месту и увек се трудимо да задовољимо њихове захтеве. Свако дете заслужује да има једнаке могућности за образовање и развој, независно од тога какав је социјални статус њихових родитеља. Овом мером желели смо да смањимо финансијски терет родитеља и осигурамо сваком детету приступ квалитетном образовању. Желим да деци са наше територије буде једина брига како да нове лекције и задатке савладају брзо и лако, а дневнике да красе само петице.

– Првацима желим срећан полазак у школу, а осталима ђацима повратак у школске клупе и нек године које следе буду најуспешније могуће, поручио је председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, који је са сарадницима присуствовао свечаном дочеку првака.

Р. Н. 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content