2018-12-02T22:04:09+01:00 2. децембра, 2018. 22:04 |

Бесплатно усавршавање за возаче аутобуса

Проблем одлива професионалних возача, који у перспективи може да постане и безбедносни ризик по нашу земљу, подстакао је компанију Arriva Litas да започне програм стручног усавршавања и оспособљавања за возаче „Д“ категорије. Овај програм омогућиће стицање услова и рад на пословима возача аутобуса у пословним јединицама у Београду, Крагујевцу, Нишу и Пожаревцу. Право на учешће у програму имају запослени у компанији, као и лица ван ње.

         Проблем одласка професионалних возача у иностранство у потрази за бољим условима рада је све више у фокусу јавности, а овај тренд би могао постати горући проблем уколико се настави. Забрињава податак да је више од пет хиљада професионалних возача напустило Србију у протеклих неколико година.

          Програм Kомпаније Arriva Litas састоји се у финансирању стицања „Д“ категорије за управљање моторним возилом од стране компаније, која је уједно и будући послодавац, имајући у виду да ће са кандидатом који стекне звање возача аутобуса по овом програму Arriva закључити уговор о раду на неодређено време. Компанија ће за одабране кандидате, за које је услов да већ поседују возачку дозволу „Ц“ категорије, сносити трошкове практичне и теоријске наставе у овлашћеној и одабраној ауто школи, као и полагање испита.

         „Као компанија која која обезбеђује транспортне услуге највишег квалитета у 14 европских земаља и годишње остварује око 2,2 милијарде путовања, имамо обавезу и одговорност да континуирано радимо на унапређењу квалитета услуга и задовољства путника, али и да дамо допринос у побољшању стања у области транспорта и логистике у нашој земљи“, истиче Дејан Богуновић, генерални директор Kомпаније Аrriva Litas која послује као део Deutche Bahn-a,  водећег светског провајдера у области транспорта и логистике.

        Према неким проценама, у Србији је годишње потребно школовање и обука око 2.000 професионалних возача, како би се одговорило на потребе домаћих и међународних превозника.

        Додатне информације о условима конкурса могу се  пронаћи на https://arriva.rs/news/pocinje-besplatan-program-strucnog-usavrsavanja-i-osposobljavanja-za-vozace-autobusa/.