На заједничком штанду Привредне коморе Србије Туристичка организација општине Голубац представила је своју богату туристичку понуду на овогодишњем 44. Међународном сајму наутике, лова и риболова у Београду. Штанд Туристичке организације Голубац посетио је  амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији,  Кристофер Хил.

Кристофер Хил на штанду Туристичке организације Голубац

У оквиру пројекта „Заплови Србијом“, планирано је да се у општини Голубац изгради нова марина на Дунаву која ће  обухватити управну зграду  са простором за једриличарски центар и паркинг места. Средства за изградњу марине у Голупцу у износу од 2,5 милиона евра обезбедила је Влада у буџету Републике Србије и крајем прошле године расписан је тендер за избор извођача радова.

-Овај пројекат има за циљ да унапреди наутички туризам у Србији и да створи инфраструктуру за путовања Дунавом. У оквиру развојног плана општине Голубац, укључујући стратегијски документ, припреме за реализацију изградње марине на Дунаву приводе се и крају и радови би требали да почну у току ове године, кажу у Туристичкој организацији ове Подунавске општине.  Поред марине, у плану је и наставак изградње шетно – бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве.

Ова стаза спада у европску бициклистичку руту „ЕуроВело 6“, која се простире од Француске до Румуније и  она ће значајно обогатити туристичку понуду општине Голубац чији је циљ  да унапреди наутички туризам и обогати туристичку понуду као значајне туристичке дестинације у Доњем Подунављу источне Србије.

                                                                                               Љ. Настасијевић 

Share.
Leave A Reply

Skip to content