Пожаревац је у суботу 24. и у недељу 25. фебруара, у оквиру Првенства Београда, био домаћин 5. кола Београдске боксерске лиге са учешћем од преко сто такмичара.

Присутан на овом спортском догађају у сали Политехничке школе био је, између осталих, и градоначелник Пожаревца Саша Павловић, који је посебно апострофирао значај локације одржавања такмичења.

– Све нас посебно радује што смо овим догађајем вратили ову племениту вештину у простор где је пре више од четири деценије бокс господарио. Многи старији суграђани памте боксерске спектакле у згради данашње Политехничке школе, некада „Културе” или још раније познате као Дом трговачке омладине, навео је Павловић у својој објави на друштвеним мрежама и изразио велику захвалност на подршци развоју бокса у Пожаревцу председнику Боксерског савеза Србије, Ненаду Боровчанину, као и првом човеку ББС-а, Манету Марчети, иначе легендама бокса.

Поред Града Пожаревца, који је помогао ово такмичење, његови организатори су били Београдски боксерски савез и БК „Млади радник”.

                                                                                                                                С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content