2018-04-15T13:21:29+02:00 15. априла, 2018. 13:21 |

Бонић: Задатак је остварен!

ПОЖАРЕВАЧКИ ОДБОЈКАШКИ ТРЕНЕР УСПЕШНО ЗАВРШИО МИСИЈУ У МЛАДОМ РАДНИКУ

Опет је „Млади радник“ у елити и заузима угледно место у српској одбојци. Драган Бонић је прихватио рад у Првој лиги и свој матични клуб, у коме је био најпре играч, а потом и тренер, успео у сезони 2017/18.да као повратника у елитном рангу попне на високо пето место. По завршетку лигашког такмичења, врсни пожаревачки тренер, који се доказивао и у другим срединама, по свој прилици наставиће даљи професионални рад у иностранству.


-Захваљујем се свима у клубу на успешној сарадњи током протеклог периода. Драго ми је што смо заједничким снагама у минуле две сезоне испунили све циљеве. Пре свега да се из Првелиге вратимо у Суперлигу у којој смо успели да освојимо петоместо и изборимо учешће у Балканском купу, односно, вратимо клуб на интернационалну сцену. Није било ни мало лако, али синхронизованим дејством руководства клуба, играча и стручног штаба, задатак је у потпуности испуњен, каже Бонић.

Богата одбојкашка биографија

Драган Бонић је играчку каријеру изградио у Младом раднику (од 1989.до 1995. И од 2000.до 2004.године). Носио је дрес Смедерева (од 1995.до 1997), Будванске ривијере (од 1998. до 2000), техеранског Барга (2002/05) и Зобахан Ишафана (2005/06). Тренерску каријеру почеоје у матичном клубу 2008.године, а у Пожаревцу је радио све до 2014, када је преузео „Нови Пазар“. Тамо се задржао годину дана, а онда је поново преузео „Млади радник“, кад су Пожаревљани били у Првој лиги. Радио је као тренер са легендарним Јовицом Цветковићем у млађим селекцијама Ирана, а био је и помоћни тренер Драгану Ђорђевићу у Универзитетској селекцији Србије. Сарађивао је и са Зораном Гајићем, Александром Сеничићем, Веселином Вуковићем…

 

Бонић има богато тренерско искуство. Само у Младом раднику је радио (са прекидима) пуних девет година.

– Живот иде даље. Као Пожаревљанину, „Млади радник“ ми је увек у срцу. Зато желим клубу и људима који раде у њему, пуно среће и успеха у наредној суперлигашкој сезони. Сада сам слободан и прво ћу вагати понуде наших српских клубова, који су ми у бити приоритетни. Волим да радим у нашој земљи, мада имам неколико понуда за рад у иностранству. У сваком случају, отворен сам за преговоре са свима у наредномп ериоду, каже Бонић.

Текс и фото: Раде Сандић