2020-10-02T10:05:17+02:00 2. октобра, 2020. 10:05 |

Бравуре Петра Божовића на петровачкој сцени

У  амбијенту Летње позорнице Културно-просветног центра, глумац Петар Божовић извео је  монодраму „Рече ми један чо’ек, ћераћемо се још, кад будем млађи“ по тексту Матије Бећковића.


Поема „Рече ми један чо’ек“ смештена је у Ровцима у Црној Гори, где је настала једна усмена цивилизација чија филозофија је језик а језик памћење. „Ћераћемо се још“ говори о потреби човека да се сукобљава са другима и  да и читав живот проведе у осмишљавању стратегије и тактике тог обрачуна, док поема „Kад будем млађи“ доноси причу о јунаку који непрестано машта о томе шта ће се десити када дође време које не може да дође и када ће се десити оно што не може да се деси.

Посетиоци који су и овај пут испунили  сва места у летњем позоришту у којем је смањен капацитет и где су поштоване све мере у циљу спречавања ширења COVID -19, уживали су у бравурама једног од најбољих српских глумаца Петра Божовића. Дуготрајним аплаузом публика је још једном показала да је позориште саставни део града на Млави и да је итекако недостајало претходних месеци.