2020-04-03T23:13:40+02:00 4. априла, 2020. 04:00 |

„ЋЕБА“: Средином године у новој згради (Објављено 7. априла 1972)

Колектив Модне конфекције „Ћеба“ већ средином ове године почеће са производњом у новим халама где су завршени сви грађевински радови, а занатски се приводе крају. Тренутно се изводе радови на постављању инсталација за парно грејање и технолошке паре. Нова зграда простире се на површини од 1.300 квадратних метара од чега 1.100 квадрата чини производни део.

Када се заврше сви занатски радови, у производном делу фабрике биће монтиране нове парне пресе као и један број нових машина. У Ћеби се предвиђа пријем још око 40 квалификованих радника текстилне струке под условом да Завод за запошљавање одобри кредит колективу за набавку нових машина. 

Иначе, пласман производње за наредну сезону је отпочео, на мартовској изложби текстила у Београду уговорена је продаја јесењих и зимских колекција у вредности четири милиона нових динара углавном на тржишту Србије, док је обрада тржишта Словеније и Хрватске у току. Тежиште је на производњи одевних предмета за које се „Ћеба“ специјализовала: женских комплета и капута, мушких капута и одела.