2021-05-30T09:55:26+02:00 30. маја, 2021. 09:55 |

Cелектор Гроздановић: Све боља организација клубова

Четвртфиналну куп утакмицу између Пожаревца и Спартака гледао је на Вашаришту селектор Предраг Гроздановић ради, како је рекао увида у форму репрезентативки из ова два клуба.

 -ЖФК „Пожаревац“ је  у последње време забележио добре резултате у лиги плеј-офа и сигурно изборио учешће у Супер лиги за наредну сезону. Верујем да ће тако и наставити и постати стабилан суперлигаш који ће убудуће играти у плеј-офу. Покушаће да се бори за титулу раме уз раме са Спартаком и другим нашим водећим клубовима.У женском фудбалу има  помака и позитивних ствари. Организација такмичења је веома добра. Спартак је добро организована екипа већ више година, а значајно је што се појављују и клубови попут ЖФК „Пожаревац“ са све бољом организацијом у сваком погледу, каже Гроздановић.

Репрезентативке из ЖФК „Пожаревац“ су искусна интернационалка Марија Вуковић, Нина Матејић и Андријана Тришић.

     Адријана Тришић у акцији

 -Ми активно пратимо све клубове са територије фудбалских савеза Западне и Источне Србије, односно Београда и  Војводине. Посебно младе фудбалерке. Талената има и то није спорно. Више пута сам рекао да Србија не треба да брине за будућност женског фудбала, јер долазеће генерације су изузетне и ради се озбиљно са њима. Наравно, мораћемо тај рад да подигнемо на још већи и квалитентији ниво.У том погледу водимо рачуна да испратимо и одгледамо што више утакмица да би одабрали најквалитетније играчице спремне да одговоре изазовима „А“ селекције. Ове три играчице из Пожаревца су доказ да се у пожаревачком суперлигашу добро ради. Што се Нине Матејић тиче већ је члан наше најбоље селекције и на путу је да постане прави фудбалски ас евро-формата. Она је најмлађа у сениорској репрезентацији, а могу слободно да кажем да је већ сада стабилна репрезентативка, од које се пуно очекује у будућим наступима. Наравно, мора много да ради на себи и истраје на том дугом путу доказивања. Све је на њој. За сада иде правим смером са пуно елана и одговорности, истакао је Гроздановић.

Текст и фото: Р. Сандић