Милан Стојановић

У Драговцу је оживео рад Фудбалског клуба „Моравац“. Изабрано је руководство у коме је нови председник Милан Стојановић.Поред овог бившег дугогодишњег фудбалера и познатог фудбалског радника,налазе се још и Зоран Марјановић, потпредседник,Владан Лазић и Немања Живковић.Сви су се они са осталим члановима руководства прихватили  иницијативе да фудбалски клуб своје младостиоживе и да се настави традиција играња фудбала у овом поморавском селу.

-После дуго година паузе решили смо да оживимо рад нашег клуба.Као бивши играч и фудбалски радник, са сарадницима и уз помоћ Месне заједнице Драговац,прихватио сам се нималолаког задаткауверен да можемо „Моравац“ вратити на старе стазе славе.Наравно, најбитнији у свему су људи и зато верујем да ћемо успети у сваком погледу.Скоро деценију, клуб није имао никакве активности,па снагом воље свих окупљених око новоформиране управе, настојаћемо да превазиђемо почетне потешкоће и „Моравац“ вратитмо на фудбалску сцену, каже председник Стојановић.

Као у свим нашим сеоским срединама и у Драговцу је фудбал спорт број.

-Фудбал је одувек био главни спорт у Драговцу.Раније је постојала и одбојка,сада имамо и тенис и наравно опет фудбал.

До јесени све би требало да буде “под конац”.

-Да. До лета морамо формирати екипу,изабрати тренера и припремити све што је потребно за укључивање уредовно такмичење. Већ наредне јесени ћемо стартовати у Лиги ГФС „Пожаревац“.То је сасвим сигурно, јер имамо подршку од ГФС „Пожаревац“  као и од Спортског савеза Града Пожаревца. Поред тога имамо и подршку Месне зејдницекао иодцелог села и свих бивших фудбалера. „Моравац“ мора поново да прохода,потрчи,да се лоптазакотрља и да нас све окупи на утакмицама са нашим суседима,а у име спортског дружења и надметања, каже Стојановић.

Текст и фото:Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content