IMG_3580Центру за социјални рад у Пожаревцу, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, крајем прошле године донирало је аутомобил марке „фиаттипо“, вредности 1,6 милиона динара. Кључеве је в.д. директорки Центра Татјани Рајић,  уручио државни секретар Драган Тодоровић.

           По речима Тодоровића, основни циљ обнове возног паркаје да се крајњим корисницима социјалне помоћи обезбеде што бољи услови живота, односно да услуге  установа за социјални рад и геронтолошких центара постану квалитетије.

           -Поносни смо што је током 2016. године,у Министарству за рад, борачка и социјална питања створена могућност за издвајање додатних средстава за опремање социјалних установа основним средствима за рад. Возило, донирано Центру за социјални рад у Пожаревцу, надам се да ће се као и претходна два, која су дотрајала, бити од велике користи. Очекујем да оно буде употребљено на адекватан начин и у интересу крајњих корисника. Овом приликом желим да се захвалим свим социјалним радницима, који пружају максимум у обављањусвог посла и који имају подршку од Министарства за рад, борачка и социјална питања,нагласио је државни секретар Драган Тодоровић и додао да ће, захваљујући донацијиаутомобила, рад запослених на терену битиолакшан,а активности још квалитетније. Он је обећао да ће држава изнаћи могућности да у овој години издвоји више пара за социјалу, али и да ће доста пажње посветити иницијативирадног ангажовања корисникасоцијалне помоћи.

Уручењу донације присуствовали су заменик градоначелника Саша Павловић и чланови Већа Иван Јовић и Марко Милојевић, који су,у име безбедности најмлађих у саобраћају, поклонили ауто седиште за бебе.

           Пожаревачки Центар за социјални рад налази се у згради у Улици Моше Пијаде, која је у веома лошем стању, јер је сазидана шездесетих година. По речима ТатјанеРајић, ова социјална установа користи и просторије у Улици Братства јединства за потребе Одељења за услуге, али је адаптација и овде неопходна.  Центру недостају и рачунари.

           -Државни секретар Драган Тодоровић је, осим уручења кључа донираног аутомобила, присуствовао и радном састанку Центра, на коме су договорене наше даље активности. Надам се да ће у наредном периоду Центар за социјални рад коначно добити статус, који заслужује. Циљ је свакако најквалитетнија заштита корисника, којих је све више. Наиме, 6.000 корисника на активној евиденцији, Центар за социјални рад има у току једне године, што је огроман број. Проблеми су све већи, ми се трудимо да свима изађемо у сусрет, истакла Татјана Рајић.

                                                                                                М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content