2021-02-10T09:20:02+01:00 10. фебруара, 2021. 09:20 |

Циклокрос: Шампионске круне Роману и Јоловићевој

  Државно првенство у циклокросу, у организацији Спортског савеза општине Велико Градиште и Бициклистичког савеза Србије, одржано је у недељу 7. фебруара на Сребрном језеру код тениских терена.

Трку је отворио Драган Милић, председник Општине Велико Градиште, у присуству председника Бициклистичког савеза Србије Бранка Бановића. Отварању је присуствовао и  градоначелника Пожаревца Саша Павловић, који је подсетио да је прошле године Пожаревац био проглашен за домаћина деценије Бициклистичке трке кроз Србију и за ову годину најавио старт трке бити у Пожаревацу. 

У борби за шампионску круну, после шест трка у истој дисциплини, код сениора најбољи је био  Александар Роман, а код сениорки Јана Јоловић.

У најјачој класи елите уз, ове сезоне, сјајног Романа, возача Партизана, домогли су се и Срећко Ђолић из краљевачког Металца, али и Никола Гвозденовић возач Радничког из Крагујевца. Вредно помена је да је Роману пошло за руком да и у категорији млађих сениора понесе епитет најбољег.

Јана Јоловић се попела на највиши степеник побеничког постоља, а две Новосађанке Маја Савић и Маја Тодоровић узеле су сребро и бронзу.

Душан Веселиновић из табора црно-белих био је први у класи јуниора испред Костовића (Раднички, Крагујевац) и Стојнића (С тим Сомбор). Две јуниорке, Вилим и Јовановићева, биле су једине јуниорке.

У млађим категоријама кадеткиње Једноте из Шида потврдиле су овосезонски примат, Ђачанин, Танцик и Радовановић. Код кадета Колашинац и Ћатовић из Трнаве, али и одлични Лазар Селечанин, стигли су до медаља, и то баш у овом поретку.

Генерални секретар Спортског савеза општине Велико Градиште Душан Бановић истакао је да су трке биле одличне, а стаза технички захтевна и да је, генерално, било тешко. 

-Деоница је била око Сребрног језера дужине 1800 метара, возиле су све категорије. Конкретно, ни у сениорској ни у јуниорској конкуренцији није било дилема. Фаворити и Роман и Веселиновић су очекивано стигли до трона, као и код дама Јана Јоловић, односно све девојке у млађим категоријама, рекао је Бановић захваливши се Спортском савезу и Општини Велико Градиште напоменувши да је ово прва манифестација под окриљем Савеза Великог Градишта .

Извор: Бициклистички савез Србије

Фото: Драган Петровић