ДОБРОВОЉНО ДАВАЛАШТВО КРВИ У МАЛОМ ЦРНИЋУ

У Општинској организацији Црвеног крста у Малом Црнић, у сали цркве Свети Игњатије Богоносац изведена је акција добровољног давања крви, још једна у низу успешних која је потврдила висок степен хуманости становника малоцрнићке општине и њихову брижност за оздрављење оних који се лече у здравственим установама и потребна им је крв.          

-Грађани наше општине, на различите начине изражавају своју хуманост. Један од тих видова је и учешће у акцијама добровољног давања крви. Мислим да је дати крв за спасење нечијег живота нешто најхуманије   што човек човеку може да учини. Број добровољних давалаца крви које тренутно имамо је на завидном нивоу. Поносимо се вишеструким даваоцима који у акцијама учествују од своје 18 године, а сада су у педесетим. Радује нас и повећање броја давалаца из редова младих, у свакој акцији имамо оне који први пут учествују, каже секретар Црвеног крста Малог Црнића Раде Лазић.

Ову хуману акцију малоцрнићана извела је екипа за трансфузију крви Војно медицинске академије из Београда, са др потпуковником Рајком Граовцем на челу.  

Захвалност организатора заслужују сви учесници, а посебно породице које су у овој акцији имале и по троје укућана као што је породица Павловски, Ивица, Никола и Наташа из Малог Црнића и Радета Лазића из Калишта. 

З.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content