У ГОЛУПЦУ ОДРЖАНА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Tуристичка организација Голубац и придружени партнер на Међународном пројекту DANUrB+, Архитектонски факултет Београд, били су домаћини учесницима регионалне конференције одржане у Голупцу. Гостима из Румуније, Хрватске и Србије представљени су примери добре праксе из области културног наслеђа, урбаног развоја, образовања и традиције. Скуп је отворио председник Општине Голубац др Небојша Мијовић који је истакао да овај пројекат има велики значај за општине које у њему учествују као и да ће допринети да се Голубац, који постаје све значајнија дестинација у овом делу Србије, представи у пуном сјају када су у питању његови туристички потенцијали, културно наслеђе и традиција.

 – Циљ пројекта DANUrB plus је да се представе и мала, недовољно позната места која се налазе на Дунаву, а која поседују богато културно наслеђе. Пројекат је дугогодишњи, трудимо се да учимо једни од других, да се повезујемо…Започет је 2017. године, спроводићемо га и у 2023. каже в.д. директорке ТО Голубац Јелена Петровић.

Општина Голубац је у пројекат укључена преко Туристичке организације као придруженог партнера Архитектонског факултета у Београду који руководи пројектним активностима за средње Подунавље – западну Румунији, Хрватску и Србију. 

На конференцији су своје активности представили и Народна библиотека „Вељко Дугошевић“, „Голубачки град-тврђава” дoo, ПУ „Ласта“, основне школе „Вељко Дугошевић“ из Браничева и „Бранко Радичевић“ из Голупца, „Голубац из бродића“ и легат Бојана Радовановића који се налази у Народној библиотеци у Голупцу.  

Пројекат DANUrB+ део је INTERREG програма прекограничне сарадње који финансира Европска унија. 

   Љ. Настасијевић    

Share.

Comments are closed.

Skip to content