У  среду 14. новембра на платоу испред Спортске хале у Костолцу одржаће се трка солидарности грађана Костолца под називом  „Да свет поплави и сви будемо здрави“. Реч је о манифестацији која се приређује у оквиру Светског дана против дијабетеса, а једини услов за учешће у овој хуманитарној  акцији је да, поред отвореног срца и добре воље, свако обуче нешто плаво, и на тај начин  пружи подршку родитељима деце оболеле од дијабетеса.

Подсећања ради, прошле године на овај дан Културно спортскi центar  Костолац  и  Маратон тим Пожаревац  су Организацији родитеља деце оболеле од дијабетеса, пружили подршку  тако што су одржали трку солидарносности и тиме обележили Светски дан борбе против дијабетеса. Позитивно искуство и одзив дао је подстрек да  по угледу на остале градове у Србији и град на Дунаву поплави и манифестацију уврсти у календар дешавања Градске општине Костолац.

Почетак Трке солидарности је у 16,00 часова, а саму акцију подржавају Градска општина Костолац, Културно спортски центар Костолац,  Маратон тим Пожаревац и Удружење грађана „ПоДстРек 100ић“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content