2018-07-31T12:47:44+02:00 30. јула, 2018. 08:25 |

Даме траже место под сунцем

         Једини женски клупски суперлигаш из Браничевског округа, кадa су у питању спортискиње, ЖФК „Пожаревац“ има отежане услове за рад у припремном периоду. Реч је о једном од пар клубова староседелаца у нашој женској фудбалској елити. Председник клуба Љубиша Станојловић са сарадницима настоји да се припреме обаве ваљано.

         -Почели смо са радом у суботу, 14. јула на Вашаришту. Наш тренер Сандра Стефановић и спортски директор Стојан Јовановић тренутно имају на располагању 20 фудбалерки. Ради се свакодневно, али имамо проблема са терминима јер Градски стадион нема помоћни терен. Користи се главни и једини травнати терен, а на њему тренирају и сениори Младог радника 1926, који се такмиче у Српској лиги „Запад“ као и све млађе селекције, тако да је велика гужва, каже Станојловић.

           Тешки услови за рад и скромне финансије не обесхрабрују девојке и руководство клуба.

           -Напустила нас је Тијана Милошевић, која ће наставити каријеру као фудбалски судија. Из подмлатка пребацили смо у сениорски састав Милену Ђулејић и Марију Ивановић. За сада немамо ни једну принову. Све нас посебно радује успешан повратак, после паузе због операције,  актуелне репрезентативке, нашег капитена и првог голгетера Марије Вуковић,  која издржава сва оптерећења и биће опет наша ударна снага.

           Пожаревљанке меркају за наредну сезону у конкуренцији осам клубова, златну средину.

 

          Биће жестока Супер лига у сезони 2018/19. Новајлија је само „Раднички 1923“ из Крагујевца. Фаворити су „Спартак“ и „Црвена звезда“, а за горњи део табеле бориће се „Машинац“, „Слога“ из Земуна и новосадска „Војводина“. У тој групи је и ЖФК „Пожаревац“. Наш циљ је да будемо у средини табеле. Ако не будемо играли плеј-оф онда да осигурамо пето место, односно прво место за играње плеј-аут мини лиге, каже Станојловић.

            ЖФК „Пожаревац“ ће учествовати на турниру у Дубовцу код Ковина на коме ће играти шест клубова из наше Супер и Прве лиге Србије. Затим следе већ уговорени сусрети са Земуном и Црвеном звездом као и са Војводином у  Новом Саду.

                                                                               Текст и фото: Р.Сандић