2018-06-21T09:07:19+02:00 21. јуна, 2018. 09:06 |

Данас у подне: Представљање „Хронике Пожаревaчке гимназије“

У Малој сали Центра за културу Пожаревац, данас ће бити представљено капитално издање „Хроника Пожаревачке гимназије 1862-2003“ аутора Радмиле и почившег Милана Миловића. Својеврсна хроника објављена на више од 1200 страница обухвата важне догађаје који су обележили рад Гимназије али и  значајне интелектуалце који су школовање започели у овој образовној институцији а касније постали успешни пословни људи, уметници, књижевници, научници признати како у земљи тако и у свету.

– Сигуран сам да ће ово дело послужити као основ за разне врсте научних истраживања не само будућих покољења ученика, већ и свих оних који ће се кроз научне радове бавити историјом Гимназије, истиче Драги Ивић, директор Центра за културу најављујући промоцију. –  Само издање није исто што и монографија коју Гимназија издала поводом 150 година постојања, већ научни рад који има другу врсту метотодолигије и превазилази школске оквире.  Због тога су се град Пожаревац и Центар за кутуру одлучили да то промовишу на градском нивоу јер је чињеница да су Гимназија и гимназилајци ти који су у великом мери прославили град и допринели да његово име буде познато на међународном нивоу.

Почетак промоције „Хроника Пожаревачке гимназије (1862-2003)“ чији је издавач „Орион Арт“ из Београда је у 12,00 часова.