У оквиру обележавања 72 године постојања и Дана Медицинске школе у Пожаревцу, данас је отворен  кабинет за лабораторијске техничаре. Средства за опремање кабинета, око 2 милиона динара, издвојио је Град Пожаревац. Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца и Драган Новичић, директор Школе, пресекли су врпцу новог кабинета у коме ће ученици стицати знања и вештине за професију коју су одабрали:

-Медицинска школа је 2017/2018. уписала генерацију лабораторијских техничара после 22 године паузе. Последња генерација лабораторијских техничара школовање је завршила 1995. године. Медицинска школа је овај образовни профил отворила јер су здравствене установе показале потребу за овим образовним профилом, рекао је директор Драган Новичић.

Неопходне лабораторијске вежбе ученици су до сада обављали у Заводу за јавно здравље.

-Град Пожаревац је у претходне три године инвестирао близу сто хиљада евра у Медицинску школу, али има још потреба за новим улагањем  у унутрашње уређење објекта. Локална самоуправа годишње у опремање основних и средњих школа у Пожаревцу улаже око сто милиона динара. Ми ћемо наставити са улагањима у школске објекте. Медицинској школи треба сала за физичко васпитање  и потрудићемо се да решимо и тај проблем, обећао је градоначелник Бане Спасовић.

У школи је организована и презентација образовних смерова медицински техничар, зубни техничар, медицинска сестра педијатар, фармацеутски и лабораторијски техничар. Кроз показну вежбу ученици школе су на практичан начин показали на који начин могу да помогну у различитим случајевима повреда.

Медицинску школу посетили су и заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић и чланице Градског већа Весна Пејић и Ана Миљанић, као и ученици осмих разреда пожаревачких основних школа.

Свечана академија поводом дана школе биће одржана у петак, 10. маја, у Центру за културу.

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content