У Пожаревцу је  Дечија недеља, која се реализује у циљу побољшања положаја детета. Тим поводом јавности су се обратили Радиша Ђорђевић, у име организације „Пријатељи деце“, Татјана Рајић, директорка Центра за социјални рад и координатор тима за заштиту деце од злостављања, Славица Милановић, педагог Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, Славица Вучинић из Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу као и Драгана Петровић, члан Извршног одбора организације Пријатељи деце.

Овогодишња манифестација одржава се под слоганом  „Моје је право да живим срећно и здраво“ у коју ће се уз децу предшколског узраста и основце укључити и корисници услуга Центра за дневни боравак, а како је речено,  Дечија недеља је ове године прилика да се скрене пажња најширој јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.

Када је о конкретним активностима реч Дечија недеља предвиђа да наредних дана деца предшколскoг узраста посете Центар за културу и погледају цртани филм,  учествују у разним спортским активностима, док ће основци имати прилику да посете Галерију, Музеј, Етно парк на Тулби… Ту је и традиционални маскенбал који ће се одржати у среду у Градском парку, потом позоришне представе, док ће се у Народној библиотеци „Илија М. Петровић» организовати дружење са писцем за децу Дејаном Алексићем. У овој институцији на Дечјем одељењу реализоваће се и радионица под називом: „Силеџије су прави гњаватори“. Петак ће бити дан за дечије стваралаштво а субота посвећена слободном времену, односно, еколошким радионицама, изложбама, спортским турнирим, излетима…

Share.

Comments are closed.

Skip to content