Председник Скупштине Града Пожаревца  Бојан Илић, у Свечаним салонима Града, уприличио је пријем за делегацију Срба из Румуније.

Представници Града на челу са председником Илићем угостили су делегацију коју су предводили  председник Савеза Срба у Румунији Огњен Крстић, са потпредседником Дејаном Поповим и управник позоришног студија „Талија“ из Темишвара Марко Аџић.

Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, пожелео је добродошлицу Србима из Румуније, рекавши да је културна сарадња две земље од изузетног значаја за Пожаревац.

– Пожаревац у свакој прилици истиче своју прошлост и историју, као и лепоту овог краја. Жеља нам је да све то представимо најпре нашим сународницима из других крајева Србије, а одмах потом и пријатељима и туристима из других земаља. Ваш долазак у наш град схватамо најпре као прилику за нова пријатељства, а потом као могућност да нашим људима у другој земљи приближимо знаменитости Пожаревца. Драгоцена ће бити и културна сарадња коју овом приликом остварујемо као и она која нас тек очекује. Желимо да сазнамо више о вама и вашем животу у лепој Румунији, нашој не само суседној, већ и братској држави. У исто време дивимо се вашим напорима и успесима које постижете на пољу представљања земље вашег порекла у земљи чији сте држављани. Град Пожаревац постаје и остаје вечно отворен за вас, драге пријатеље, драге Србе из драге Румуније, рекао је Илић.

Огњен Крстић, председник Савеза Срба у Румунији, истакао је да је Савез Срба у Румунији круна организације Срба у овој земљи, те да током свог постојања од тридесет година гаје и негују језик, веру, традицију и културу.

– Румунија  је нашом заслугом широм отворила врата Србији и Србима и свакодневно у Румунији представимо све најлепше што долази из Србије, као што је био наступ Гвардије поводом Дана српског језика у Темишвару, подсетио је Крстић.

Пријему су, испред ОШ “Доситеј Обрадовић”  и пожаревачког Центра за културу, присуствовали Ивана Јоксимовић и Драги Ивић.

                                                                                                                                И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content