P3252856Александар Поповић, председнички кандидат Демократске странке Србије, представио је свој програм у суботу, 25. марта у Пожаревцу. Чланови и присталице ДСС-а дочекали су га у просторијама странке где је са њима  разговарао о кампањи и изборима 2. априла као и програму који нуди као председнички кандидат.

            -Александар Вучић није у праву када каже да други кандидати за председника Србије немају програм, рекао је Александар Поповић на предизборном скупу у Пожаревцу. – У овој кампањи нема или има врло мало политике, али на жалост има пуно мржње. Када вам кандидат владајуће коалиције каже да опозициони кандидати хоће Србији да одеру кожу са леђа, да хоће његову главу, када каже да хоће да заробе и затворе Србију не ствара нормалну атмосферу. То су увреде од стране владајуће коалиције и њеног кандидата на рачун опозиционих кандидата. Ја не желим ничију главу, не желим да било које дете заплаче, никог нећу да затворим ни да дерем кожу, него хоћу да Србију избавим из затвора. Србија је затворена самом чињеницом да слуша Европску унију и Немачку а не саму себе. Ако потпредседница Владе каже да ће градити аутопут од Ниша ка Драчу јер је то жеља Ангеле Меркел и Европске уније, а притом тај пут Србији не треба и није у плану и стратегији развоја путне инфраструктуре, а председнички кандидат владајуће коалиције доведе Герхарда Шредера, првог немачког канцелара, који је директно учествовао у бомбардовању Србије и то баш 24. марта на годишњицу бомбардовања, онда је сасвим јасно којим путем Србија не треба да иде, рекао је Поповић и додао:

– Ја сам кандидат оних људи у Србији који подржавају програм Демократске странке Србије, а то је пре свега, фин, пристојан раскид Споразума о стабилизацији и придруживању, замена ССП уговорима о билатералној сарадњи који гарантују да ми нећемо спроводити политику Брисела ни у политичкој ни у економској сфери – да ћемо остати слободни људи са пријатељским односима према Унији.

            О свом искуству које га квалификује да вољом грађана буде председник Србије после 2. априла, Александар Поповић каже:

            -Ја сам имао 20 година радног стажа у привреди и 4 године у политици, не живим од политике и једини сам председнички кандидат који не живи од политике.  Зато имам две слободе: прва је да говорим шта мислим, а друга је да могу да формирањем извозног савета од људи који то знају да раде, подигнем извоз јер Србији је то потребно.

            Поповић је представљајући свој програм рекао и да постоји читав низ мера које могу да побољшају положај и стандард грађана Србије од тога како поправити демографску слику Србије преко развоја домаће привреде и обнове и напретка села до демократске, правне државе са снажним институцијама:

            -Добра држава обезбеђује посао, социјалну сигурност, развој привреде, здравства, просвете, културе и науке и гарантује безбедност грађана и имовине, борбу против корупције и свемоћи партија. Таква држава обезбеђује једнаке услове лечења, школовања, запошљавања за све, без обзира на материјални статус и страначку опредељеност, поручио је у Пожаревцу др Александар Поповић, председнички кандидат Демократске странке Србије.

            Такође је рекао да је након избора, могућа кохабитација између председника Србије и садашње Владе и да је Србија већ имала такво политичко искуство.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content